Antep Fıstıklı Kurabiye

216

antep_fistikli_kurabiye_tarifleri_1Malzemeler: 3 Su Bardağı Un, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Adet Yumurta, 125 Gram Margarin (Oda Sıcaklığında), 2 Çay Bardağı Toz Şeker, 1 Paket Şekerli Vanilin, 2 Çorba kaşığı Yoğurt, 1 Çorba kaşığı Fındık Ezmesi (İçi İçin), 1 Çorba kaşığı Öğütülmüş Antep Fısstığı (İçi İçin)

Yapılışı:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ince bir elekle eleyin. Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini mikser ile şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra yoğurt ve hazırladığınız un karışımını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında, dört köşe olacak şekilde merdane ile açın. Fındık ezmesi ile antepfıstığını iyice karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı açmış olduğunuz hamurun üzerine şeritler halinde sürüp rulo şeklinde sıkıca sarın. Buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra, 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip pişirin. Kurabiyeleri yağlı kağıt ile birlikte tepsiden çıkarın ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.