Çikolatalı İrmik Helvası

236

cikolatali_irmik_helvasi_tarifiMalzemeler: 4 çorba kaşığı tereyağı, Bir buçuk su bardağı irmik, İki buçuk su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 paket vanilya
Üzerine: 1 paket (80 gram) bitter çikolata, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 

Yapılışı:
Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine irmiği ekleyip 8-10 dakika karıştırarak kavurun. Diğer taraftan sütü kaynatıp içine tozşekeri ekleyin. Sıcakken, irmiğin rengi dönünce üzerine ekleyin. Ceviz ve vanilyayı ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra elinizle istediğiniz gibi şekillendirip bir tepsiye dizin. Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün. Dolmalık fıstıkla süsleyin. Çikolata donduktan sonra servis yapın. 
Afiyet olsun.