Çikolatalı Parfe

223

cikolatali_parfe_tarifleriMalzemeler: 3 su bardağı soğuk süt, 250 gram krem şanti, 5 adet yumurtanın sarısı, Yarım su bardağı tozşeker, 5 yaprak jelatin, 200 gram (1 paket=80 gram), bitter çikolata, 100 gram damla çikolata

Yapılışı:
Soğuk süt ve krem şantiyi çırpma teliyle koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve tozşekeri kabarana kadar çırpın. Jelatinleri yumuşaması için buzlu suyun içinde 10-15 dakika bekletin. Yumuşamış jelatinleri yumurtalı karışıma ilave edip, çırpma teliyle iyice karıştırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve jelatinli karışıma ekleyip, 1-2 dakika çırpma teliyle karıştırın. Sütle çırptığınız krem şantiyi, çikolatalı karışıma yavaşça yedirin. Damla çikolatayı ekleyin ve şöyle bir karıştırın. Dikdörtgen biçiminde ve 4-5 cm yüksekliğinde bir fırın kabına veya cam bir kaba yağlı kağıt serin. İçine çikolatalı parfeyi boşaltın. Derin dondurucuda 1 gün bekletin. Servis yapacağınız zaman çıkarın ve dilimleyerek ikram edin.
Afiyet olsun.