Dilber Dudağı (Ülker)

219

dilber_dudagi_ulkerMalzemeler: 1 kg Bizim Mutfak Un, 3 adet yumurta, 2 çay kaşığı Tuz, 400 mil su, 400 gram Teremyağ, 500 gram Bizim Mutfak Buğday Nişastası, 200 gram ceviz içi, 2 adet yumurta akı
Şerbeti için: 4 su bardağı su, 4 su bardağı Tozşeker

Yapılışı:
Şerbet için su ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Hamur için un, yumurtalar, tuz ve suyu derin bir kaba alıp sert hamur haline gelene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru 12 eşit parçaya bölüp dinlendirin. Dinlenen hamurları nişasta ile açın. Açtığınız hamurları su bardağı yardımı ile kesin. Cevizi içini iki yumurtanın akı ile karıştırın. Yufkaların ortasına cevizli harcı yerleştirdikten sonra yufkanın üst kısmını kapatıp hafifçe bastırın. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine erimiş Teremyağ döküp fazla olan yağı geri alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi altın sarısı olana kadar pişirin. Tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökün. 1 saat sonra servis yapın.
Afiyet olsun.