Ekmek Kadayıfı

275

ekmek_kadayifi_tarifi_bayram_tatlilariMalzemeler: 1 adet orta boy ekmek kadayıfı, Yarım kg lor peyniri, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çay bardağı süt, Vanilya, tarçın
Şerbeti için: Dört buçuk su bardağı tozşeker, Beş buçuk su bardağı su
Üzerine: 1 su bardağı dövülmüş badem 

Yapılışı:
Şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu kaynatıp, ılınmaya bırakın. Ekmek kadayıfının tek katını tepsiye yerleştirip, ılık haldeki şerbetin bir kısmıyla ıslatın. Ayrı bir yerde lor peyniri, tozşeker, süt ve tarçını mikserle karıştırın. Hazırladığınız karışımı, tepsideki ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerini diğer ekmek kadayıfı katı ile kapatıp, kalan şerbeti üzerine gezdirin. Kısık ateşte, şerbetini çekene dek pişirin. Badem serpip, dilimleyerek servis yapın. 
Afiyet olsun.