Gofretli Pasta

210

gofretli_pasta_tarifleriMalzemeler: 3 yumurta, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 130 gr bitter çikolata ( benmari usulü eritilmiş ), 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un.
Ara krema için: 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 2/3 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 25 gr tereyağı, 1 çay bardağı toz badem, Üstü için Kakaolu hazır pasta kreması, Bir kutu rulo kat gofret.

Yapılışı:
Pandispanya için yumurtalar ile şekeri beraberce çırpıp köpürttükten sonra, süt, sıvıyağ ve erimiş çikolatayı katarak tekrar çırpın.
Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyerek iyice karıştırın ve bu toz karışımı, sıvı karışıma katarak tekrar çırpın.
Yağlı kağıt serilmiş dikdörgen bir kek kalıbına karışımı dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.( Pandispanyayı kontrollü pişirin, yaklaşık 35-40 dakikada pişiyor. Ama yinede kürdan testi ile kontrol etmekte fayda var. Fırınlara göre pişme süresi değişebilir ve bu kek az pişince çok güzel oluyor.)kek piştikten sonra iyice soğumasını sağlayıp, enine üç parçaya ayırın.
Ara krema malzemesini vanilya, yağ ve badem dışında karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişen muhallebiye vanilya, yağ ve bademi de katarak iyice karıştırın ve mikser ile çırparak biraz soğumasını bekleyin.
Ara kremayı kek katlarının arasına sürdükten sonra hazır pasta kremasını üstünde yazdığı gibi hazırlayın ve tüm pastanın üstünü bu krema ile kaplayın.
Rulo kat, gofretleri pastanın yüksekliğine göre keserek, pastanın tüm çevresine dizin.
Gofretler ile pastanın üst kısmı arasında kalan boşlukları artan krema ile üstünüde istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.