Kabaklı Kek (Ülker)

274

kabakli_kek_tarifleri_ulkerMalzemeler: 2 çorba kaşığı Teremyağ, 6 adet orta boy kabak, 4 adet yumurta, 2 çay bardağı süzme yoğurt, 1 çay bardağı AltınHasat Riviera Zeytinyağı, 1 çay bardağı Bizim Mısırözü Yağı, 1 kase ufalanmış beyaz peynir, 3 dal dereotu, 3 dal maydonoz, 5 su bardağı Bizim Mutfak Un, 2 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu, Karabiber, 2 kase yer fıstığı

Yapılışı:
Kabakları soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Suyunu sıkın. Teremyağı tavada eritip kabaklar suyunu salıp çekene dek kavurun. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurtalar ve yoğurdu 5 dakika çırpın. Sıvıyağlar ve peyniri ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Kıyılmış yeşillikler ile kavrulmuş kabakları ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırın ve en son elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyin. Tahta kaşıkla tekrar karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine yer fıstığı içi serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40–45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tel üzerinde ılınmaya bırakın. Dilimleyip ılık servis yapın.
Afiyet olsun.