Kaşık Helvası

282

kasik_helvasi_tarifiMalzemeler: 125 gram tereyağı, 250 gram margarin, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, Yarım kg un, 3 su bardağından 2 parmak eksik pudraşekeri 

Yapılışı:
Tereyağı ve margarini bir tencereye alın. Kısık ateşte eridikten sonra dolmalık fıstığı ilave edin. Tahta bir kaşıkla yağ iyice eriyene kadar karıştırın. Unun yarısını yağa ilave edip çok kısık ateşte sürekli karıştırarak 30 dakika kavurun. Unun diğer yarısını ilave edip 30 dakika daha kavurun. Tencereyi ocaktan alıp pudraşekerini ekleyin. İyice karıştırarak pudraşekerini yağa yedirin. Helvadan kaşıkla alıp elinizle iyice bastırarak şekil verin. Servis tabağına yan yana dizin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.