Kayısılı ve Fındıklı Kek

216

kayisili_ve_findikli_kek_tarifleriMalzemeler: 1 kg kayısı
Alt hamur için: 4 adet yumurta, 200 gram margarin, 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 paket vanilya, Bir buçuk su bardağı un, 2 çay kaşığı kabartma tozu
Üst hamur için: Bir buçuk su bardağı un, 4 çorba kaşığı tozşeker, 1 su bardağı iri dövülmüş fındık, 1 çorba kaşığı tarçın, 4 çorba kaşığı margarin

Yapılışı:
İlk olarak alt hamur için, yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Oda sıcaklığındaki margarini, tozşeker, vanilya ve yumurta sarılarıyla birlikte bir kaba alıp krema görüntüsü alana kadar çırpın. Yumurta aklarını başka bir kapta kar gibi olana kadar mikserleyin. Kabartma tozu ve unu, ilk karışıma katıp iyice yedirin. Yumurta akını da ekleyip sadece karıştırın. 25×25 çaplı kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın. Hamuru kalıba döküp üzerine ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılmış yarım kayısıları dizin. Üst hamur için un, tozşeker, fındık, tarçın ve eritilmiş margarini karıştırın. Kalıptaki kayısıların üzerine bu hamuru döşeyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Kalıpta soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.