Kestaneli Ekler

177

kestaneli_ekler_tarifleriMalzemeler:
Ekler hamuru: 250 ml su, 60 g tereyağı ya da margarin, 1 tutam tuz, 150 g un, 4-5 yumurta (boylarına göre), 1 tatlı kaşığı kabartma tozu. 400 g krema, 4 paket sertleştirici (Sahnesteif), 200 g tatlı kestane püresi.
Dekorasyon: Mutfak çikolatası, kiraz, tarçın.

Yapılışı:
Ekler hamuru: Suyu, yağ ve tuz ile bir taşım kaynatın, unu birden boca edin, tahta kaşıkla devamlı karıştırın: Hamur, top halinde tencereden kopacak kıvama gelmeli. Topu bir kaba koyun, yumurtaları mikser ile teker teker yedirin. El mikserini kaldırdığınızda, hamurda küçük uçlar oluştuğu zaman, hamur çok parlak bir görünüş alınca yumurta koymayı kesin. Son olarak kabartma tozunu karıştırın.
Fırını 220 derecede ısıtın. Hamuru yıldız uçlu bir torbaya doldurun. Kağıtlı bir tepsiye küçük toplar sıkın. Pişerken 2 misli kabaracaklarından yeterince ara bırakın. Eklerleri yaklaşık 15-20 dakika pişirin (boylarına göre pişme süresi değişebilir).
iç: Kremayı sertleştirici ilave ederek çırpın. Kestane püresini yedirin.
Eklerler soğuduktan sonra ortalarını mutfak makası ile kesin.
Kestaneli kremayı yıldız uçlu bir torbaya koyarak eklerleri doldurun.
Çikolatayı benmari usulü eritin, eklerleri süsleyin, kiraz ile dekore edin. Arzuya göre tarçın serpin. Kestane püresi bulamadığınız takdirde kuru kestaneleri bir gece boyunca suya bastırın, pişirin ve püre haline getirin, arzuya göre şeker ilave edin.
Afiyet olsun.