Muzlu Kek

164

muzlu_kek_tarifleriMalzemeler: 3 büyük ve iyice olmuş muz, 1 paket vanilya (1.5 çay kaşığı), 2 su bardağı un, 1 su bardağı kırılmış ceviz, 3/4 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı tuz, Yarım su bardağı sıvı yağ, 3 çay kaşığı kabarma tozu (1 paket), 2 yumurta

Yapılışı:
Fırını 180 derede ısıtın. Kekinizin kalıbını biraz margarin ile yağlayın, üzerine biraz un serpin. Bir kasede yumurtaları vanilya ve şekerle beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın. Üzerine unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Mikser ile karıştırmaya devam edin. Muz hariç kalan tüm malzemeleri kek hamurunun içine ekleyerek, mikser ile çırpın. Muzları çatal yardımıyla ezerek püre yapın ve cevizlerle birlikte kek hamuruna ekleyin. Tüm hamuru, muzlar her tarafına eşit yayılıncaya kadar karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Piştiğini anlamak için, keke bir kürdan batırın, eğer temiz çıkıyorsa pişmiştir.
Afiyet olsun.