Narlı Lokumlu Dondurma

303

narli_lokumlu_dondurma_tarifleriMalzemeler: 1 litre süt, 1 çorba kaşığı salep, 1 su bardağı tozşeker, Yarım su bardağı krema, 1 su bardağı nar tanesi, Yarım su bardağı ince doğranmış fıstıklı lokum, 1 çorba kaşığı rendelenmiş loğusa şekeri

Yapılışı:
Sütü bir tencereye aktarın. Kaynadığı zaman, ayrı bir yerde karıştırdığınız salep ve şekeri ilave edin. Hepsi birlikte kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Ayıkladığınız nar tanelerini blenderden geçirip, karışıma ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Karışımı ocaktan aldığınızda, rendelenmiş loğusa şekerini ilave edip, iyice karıştırın. Karışımı mikserle, buzluğa girecek bir soğukluk alana dek karıştırın. Soğuduğu zaman, ince doğranmış lokumu da ilave edip, iyice karıştırın. Buzluğu maksimum seviyeye getirin. Dondurmayı derin metal bir kabın içine aktarın ve buzluğa koyun. Saat başı (bu işlem 2-3 kez yapılabilir) buzluktan çıkarın. Donmaya başlayan kenarları kaşıkla toparlayarak, mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Dondurmayı donmaya bırakın. Yeneceği zaman oda sıcaklığında bekletip öyle servis yapın.
Afiyet olsun.