Tahinli Cevizli Bursa Lokumu (Bursa)

245

tahinli_cevizli_bursa_lokumu_tarifi_bursaMalzemeler: 1 adet yumurta, 20 gram yaş maya, 1 çorba kaşığı şeker, 1 tutam tuz, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1.5 su bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı mahlep, Aldığı kadar un, İçi için 1.5 su bardağı tahin, 1 su bardağı seker, 1 çay bardağı kıyılmış ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
Öncelikle hamuru için ılık süt ve tereyağını karıştırın. İçine maya, şeker, yumurta, mahlep ve aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyip çok yumuşak bir hamur yapın. Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın. Sonra hamuru unlanmış tezgâhta merdane yardımıyla açın. Üzeri için gereken tüm malzemeyi iyice karıştırıp, hamurun üzerine her tarafını kaplayacak şekilde bastırarak yayın. 3 parmak eninde dilimler kesip dilimlerin bir ucundan sarmaya başlayın. 4 kat olunca kesip, unlanmış tepsiye koyun. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayıp tepside 10 dakika daha bekletin ve 190 derecedeki, önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.